SZÍNTERÁPIA

evam logo

 

Színterápia a divatban

 

Az elmúlt években egy valóságos virág- és növénykultusz kibontakozásának lehetünk tanúi, hívják fel a figyelmet francia divattervezők, kertészek, építészek. A virágok iránti megújulás kiterjed az élet minden mozzanatára, így a divatra is. A színpompás „ virágba borulás „ három éve vált igazán szembeötlővé, külföldön. Kivirultak a járókelők, és az épületek. Kedvünket is vidámabbá teszi, ha olyan ruhákat és kiegészítőket választunk, amelyekben megjelennek a nyári hangulatot sugalló minták, rusztikus rózsák, szirmok, és élénk színek.

 

Nagy öröm látni, hogy a tervezők milyen sikeresen ötvözik a meseszép színeket és formákat a modernség és a hordhatóság szempontjaival. A virágmotívumok nemcsak a nyomott mintás anyagokon jelennek meg, hanem beleszövődnek már a textilek mintázatába. - Megújította mostanában ruhatárát? Néha jól jöhet egy-egy új szín, mely tükrözi a napi hangulatunkat. Ha nem rabja a legfrissebb divatirányzatoknak, miért is ne viselné a napi hangulatának megfelelő színeket?

 

A mintákat persze szabad keverni is, csak arra vigyázzunk, mindig hasonló tónusú minták keveredjenek.

 

A kék szín a divatban mostanában hódít újra teret magának, az elmúlt években inkább csak farmeranyagokban volt fellelhető. Azonban újra aranykorát éli, szinte minden árnyalatában. Pasztell árnyalatai lágyságot, nyugodtságot mutatnak, ám egy király- vagy türkizkék ruha energiát sugároz. A sötétebb kék ruházat komolyabbá teszi megjelenésünket, bár ne felejtsük el, hogy a sötétebb színek a ráncainkat is kiemelik.

 

Az öltözékünkön kívül a sminkünk, körömlakkunk is pompázhat bármilyen árnyalatában a kéknek, de figyeljünk arra, hogy azonos szín más-más árnyalatai nem mindig passzolnak egymáshoz.

 

Termékek Termékek Termékek Termékek
Termékek Termékek Termékek Termékek
Termékek Termékek Termékek Termékek

 

 

Colour blocking forever :)))


Az anyagok, a sziluettek, valamint a színek és minták együttes játéka egyszerűen lenyűgöző, éppúgy, mint az a hozzáállás, hogy a teltkarcsú hölgyeknek sem muszáj sötét leplekbe és egészen letisztult ruhákba bújniuk. Ha az Elena Miró-filozófiát követed, bátran bevállalhatod a vadabb tónusokat, a kaotikus mintákat, illetve a csillogást is, de érdemes ellesni az ügyes trükköket, melyek még izgalmasabbá teszik a kollekció darabjait.

A szürke mindennapok után igazán ütős nyári viselettel számolhatunk: nem árt felkészülni arra, hogy a narancs, a pink, sárga és a menta minden további nélkül vállalható

Úgy tűnik, az idén nem kell ragaszkodnunk a konzervatívabb egy két színhez, amint beköszöntött a nyárias idő, a virágokhoz hasonlóan a ruhák színei is százfélék lesznek.

Ha korábban meghökkentő volt is, most nagyon menő lesz együtt a narancs alapszínhez a pink vagy lila kombinációja.
Sőt, még egy, ugyanezeket a színeket viselő ékszerek sem tűnnek túlzásnak.
A szinte maróan élénk színek bátran keverhetők, de az összhangra azért fontos figyelni. A cipő színe például egyezzen valamelyik kiegészítőnkkel. - úgy a legstílusosabb!
Ami pedig a fazont illeti, a lenge fazonok, a sarú de még egy élénk színű gumicsizma is megállja a helyét a divat palettáján.
Sőt - ezek is fontos tartozékai a 2012 es nyári kollekciójának, melyek, valljuk be, ellenállhatatlanok!

 

színterápia színterápia élénk színek élékszínek